Top

Wat is steigerhout?

Steigerhout is een plank van vurenhout, het is geen houtsoort! Het is vurenhout afkomstig van de fijnspar. De benaming steigerhout komt doordat dit hout veel word gebruikt in de bouw om steigers mee te bouwen. Het is betaalbaar hout en gaat jaren mee.
Doordat het hout vergrijsd, beschadigingen heeft en de cementsluier die pure look geeft aan het vurenhout is de naam steigerhout ontstaan.

De planken van vurenhout zijn standaard meestal 3 cm dik en 19,5 breed 5 meter lang. Het hout heeft een zachte vezel en is meestal wat ruw. Het is makkelijk te bewerken en glad te schuren, dus ideaal voor steigerhouten meubels te maken. Het steigerhout kan zowel binnen als buiten staan. Buiten dient het hout te worden behandeld tegen weersomstandigheden. Ook blijft het meubel dan langer mooi. Binnen is behandelen ook aan te raden, maar voornamelijk om het hout te beschermen tegen vuil en vloeistoffen.
Wij raden voor een snelle maar zeer goede bescherming, geheel kleurloos onze nano coating aan.

Het steigerhout heeft een iets open structuur, dus kleine scheurtjes, iets krom trekken kan voorkomen, vooral binnenshuis omdat hier meer droge lucht is en weinig vocht. Door goed gedroogd hout en de beste planken uit te zoeken willen wij dit zoveel mogelijk voorkomen.