Top

Welke houtsoorten zijn er in teakhout?

Er zijn diverse soorten teakhout. Hieronder beschrijven we de eigenschappen. Zo weet u als u een meubel besteld van welk teakhout het is gemaakt en hoe de kleur en uitstraling ongeveer word. Het blijft een natuurproduct, dus de kleur zal altijd iets afwijken per meubel.

Halus of Lesung teakhout


Dit is gerecycled hout. Meestal komt dit gerecyclede hout van houten huisjes die worden afgebroken in Indonesie. De mensen krijgen hier stenen huizen voor terug. Het hout wordt geschaafd en geschuurd waardoor er glad hout onder vandaan komt, wat lijkt op nieuw teakhout.

   


Kasar teakhout


Is geborsteld hout. Dit gebeurt met de nerf mee. Door het borstelen komen de natuurlijke olien uit het hout naar boven waardoor het hout een mooie intense en iets donkerdere kleur krijgt. Dit hout word meer voor binnen meubels gebruikt


Kasar Mad teakhoutKasar mad is Kasar hout, geborsteld gerecycled hout, maar dan zijn de planken in een blad niet aangesloten. Er zit een gleuf tussen de planken. Deze tafels zijn dan ook geschikt voor buitengebruik, omdat het water weg kan. Meestal gebruikt voor teakhout tuinmeubelen.   

Deng Kleh teakhoutWordt gemaakt van oude planken. Ook wel bekend als de timmerman werkbankjes. Deze zien er mooi geleefd donker en iets grijzig van kleur uit. Het hout kenmerkt zich ook vaak door reparatieblokjes in het hout waar de pootjes van de banken hebben gezeten. Dit hout is niet glad van structuur, maar heeft een geleefd oppervlak.
Je hebt het iets grijzige Deng Kleh, maar ook donker en licht Deng Kleh.

  


Erosie teakhoutIs het hout wat voornamelijk van treinbielzen afkomstig is. Op Java worden alle treinbielzen omgewisseld voor betonnen bielzen. De teakhouten treinbielzen  worden nu gebruikt voor meubelen met een ruig en zeer doorleefd uiterlijk. Erg mooi in combinatie met rvs.

  

Mix woodDit is gerecycled hout afkomstig uit oude gebouwen en oude meubels. Je ziet echt het geleefde uiterlijk, en omdat er diverse stukken hout worden gebruikt van verschillende delen. krijg je een mooi kleurenspel. Je ziet vaak ook nog oude verf resten die wel glad zijn geschuurd, maar die een mooie kleur in het hout geven.